Πιο κάτω θα δείτε 5 λόγους που θα σε πείσουν να αναβαθμίσετε τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας από μηχανικό δίσκο (HDD) σε solid state drive (SSD):
1Ταχύτητα

Το πιο βασικό πλεονέκτημα που σου δίνει ένας SSD είναι η ταχύτητα. Και μιλάμε για μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα! Ο υπολογιστής σου θα ανοίγει μέσα σε κάποια δευτερόλεπτα, οι εφαρμογές σου θα ανοίγουν πιο γρήγορα, και γενικά η όποια εργασία κάνεις στον υπολογιστή απλά θα γίνεται γρηγορότερα! Για τους gamers, αυτό σημαίνει ότι θα απολαμβάνεις πιο smooth gaming εμπειρία.

2Λιγότερος Θόρυβος

Οι SSD είναι ουσιαστικά αθόρυβοι, επειδή δεν έχουν μηχανικά κομμάτια τα οποία κινούνται όταν δουλεύουν. Αντιθέτως ένας HDD για να δουλέψει θα πρέπει οι μαγνητικές πλάκες να περιστρέφονται, προκαλώντας θόρυβο. Όση μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα ενός HDD τόσο περισσότερο θόρυβο κάνει, κάτι που δεν ισχύει με τους SSD.

3Χαμηλότερες θερμοκρασίες

Ένας SSD χρησιμοποιεί τη μνήμη flash και όχι μια περιστρεφόμενη πλάκα όπως ένας σκληρός δίσκος HDD. Αυτό συμβάλει στη διατήρηση χαμηλότερων θερμοκρασιών του δίσκου, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει και στη μείωση της συνολικής θερμοκρασίας του υπολογιστή.

4Εξοικονόμηση ενέργειας

Όπως αναφέραμε οι SSD δεν έχουν κινούμενα μηχανικά εξαρτήματα, για το λόγο αυτό δεν χρειάζονται για τη λειτουργία τους όση ενέργεια χρειάζονται οι HDD. Αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερη διάρκεια στην μπαταρία του laptop σου, αλλά και πιο οικονομικό λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

5Αυξημένη ανθεκτικότητα και αξιοπιστία

Ένας SSD είναι αρκετά πιο ελαφρύς από ένα HDD, πιο εύκολος στην εγκατάσταση και στη μεταφορά και πιο ανθεκτικός σε τυχόν ατυχήματα, γεγονός που τον κάνει πολύ αξιόπιστο στη λειτουργία του ακόμη και μετά από χρόνια.

Αναβάθμιση laptop με SSD 120GB δίσκο μόνο 80€