Γιατί να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας με έναν δίσκο ssd?

Θα μπορούσατε να προσθέσετε μνήμη, να αλλάξετε επεξεργαστή ή να επιλέξετε μια καλύτερη κάρτα γραφικών.

Ακόμα κι αν επενδύσουμε αρκετά χρήματα για να πάρουμε έναν καλύτερο επεξεργαστή, η διαφορά στις επιδόσεις μπορεί να είναι της τάξης του 20 με 25%, και ίσως καν να μην είναι αισθητή σε καθημερινή χρήση.

Οι μνήμες βρίσκονται στην ίδια κατηγορία ταχύτητας (DDR3) εδώ και χρόνια κι, επίσης, δεν εγγυώνται ορατή βελτίωση στις καθημερινές συνθήκες. Υπάρχει όμως μια μία αναβάθμιση που κάνει τη διαφορά! Ακόμα όμως κι αν δεν αλλάξετε τίποτα από αυτά, το να αγοράσετε ένα δίσκο τεχνολογίας SSD είναι μακράν η καλύτερη αναβάθμιση που μπορείτε να κάνετε στο σύστημά σας κι, ίσως, η πιο οικονομική. Επενδύοντας σε ένα δίσκο SSD, ειδικά τώρα που οι τιμές τους έχουν πέσει αρκετά, θα δούμε άμεσα μεγάλη αλλαγή στον υπολογιστή μας, είτε πρόκειται για σταθερό, είτε για laptop. Είτε τρέχει Windows είτε είναι Mac.

Αναβαθμίζοντας τον υπολογιστή σας με έναν δίσκο τέτοιας τεχνολογίας, από τη μία στιγμή στην άλλη θα έχετε την αίσθηση πως έχετε ένα νέο υπολογιστή, παρ’ ότι θα έχετε ακριβώς τον ίδιο επεξεργαστή, την ίδια μνήμη, και την ίδια κάρτα γραφικών.

Όμως, τα πλεονεκτήματα του SSD δεν σταματούν εδώ!

Δεδομένου ότι δεν έχουν κινητά μέρη και τριβές, οι SSD έχουν σαφώς μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τους συμβατικούς HDD, και επίσης είναι απρόσβλητοι από κραδασμούς. Ένας SSD κατά 90% θα λειτουργεί καλά μετά από μια δεκαετία, ενώ μόλις το 20% των HDD επιβιώνει μετά τα δέκα χρόνια.

Επίσης, ο SSD καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και ζεσταίνεται πολύ λιγότερο από τον HDD. Αυτό σημαίνει και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για το laptop σας, αλλά και χαμηλότερη συνολική θερμοκρασία. Τέλος, οι δίσκοι SSD είναι 100% αθόρυβοι. Πλέον ο μόνος ήχος που θα ακούγεται από τον υπολογιστή σας θα είναι αυτός του ανεμιστήρα, ο οποίος, ειδικά για τα laptop, λόγω της χαμηλότερης θερμοκρασίας, θα λειτουργεί στις αθόρυβες στροφές του.

Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα των SSD είναι πως, στη χρήση, δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά από τους σκληρούς δίσκους. Οι φάκελοι, τα αρχεία, τα προγράμματα, είναι ακριβώς τα ίδια, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα.

Έχουμε όλα τα πλεονεκτήματα, χωρίς κανένα απολύτως μειονέκτημα.


Αναβάθμιση laptop με SSD 120GB δίσκο μόνο 80€